0513 468 910 info@lab-medisan.com

Geschiedenis

Laboratorium Medisan is opgericht in 1988 en gestart als ontwikkelaar en producent van fytotherapeutische supplementen. In korte tijd heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een “key player” in de markt van wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten.

Laboratorium Medisan levert een bijdrage aan de gezondheid van mensen door gebruik te maken van natuurlijke en biologische actieve ingrediënten. Vaak zijn dat kruiden of kruidenextracten, al dan niet gecombineerd met bijvoorbeeld vitamines, mineralen, aminozuren, eiwitten, probiotica en enzymen.

Vanzelfsprekend blijven wij ons ontwikkelen met betrekking tot optimaliseren van bedrijfsprocessen en gekoppelde automatiseringssystemen zodat we samen met de afnemers profiteren van steeds effectievere en efficiëntere productieprocessen.

Onze organisatie

Laboratorium Medisan is een snelgroeiende wereldwijd georiënteerde organisatie.

De onderneming beschikt over:

  • Een innovatiecentrum met academische disciplines voor wetenschappelijke ondersteuning;
  • Gecertificeerde kwaliteitssystemen en een gevalideerde farmaceutische infrastructuur voor productie;
  • Productiefaciliteit met 1400 m² GMP gevalideerde cleanroom;
  • Een wereldwijd netwerk van gerenommeerde grondstofleveranciers, waarmee een langdurige en intensieve relatie wordt onderhouden.

Wij zijn een innovatief bedrijf dat bijdraagt aan het perspectief voor de gezondheid van de mens en dier. Natuurlijke gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten die voor de gezondheid van mensen en dieren dienen, alles gefabriceerd en verpakt in een volledig farmaceutisch geclassificeerde GMP omgeving. Van de bron tot consument, wij leveren wereldwijd aan opdrachtgevers en werken met de meest uiteenlopende universiteiten om kwaliteit te borgen en innovaties te initiëren.

Laboratorium Medisan vervult een centrale positie in de keten. Een complete productie van de bron van natuurlijke en biologische ingrediënten tot aan de leverancier van de consument. Er vinden permanent nieuwe ontwikkelingen van ingrediënten plaats, die vervolgens zijn toegepast in de nieuwe productconcepten. Het netwerk garandeert bovendien continuïteit en kwaliteit en biedt Laboratorium Medisan de mogelijkheid producten aan te bieden tegen marktconforme prijzen.

De grondstofleveranciers van Laboratorium Medisan
Om aan de kwalitatief hoge standaarden van Laboratorium Medisan te voldoen, worden leveranciers wereldwijd zeer zorgvuldig geselecteerd. De ingrediënten zijn op een scala aan kwaliteitsaspecten gecontroleerd waaronder gespecificeerde gehaltes van actieve inhoudsstoffen, microbiologische kwaliteit, residuen van bestrijdingsmiddelen en andere chemische vervuilingen waaronder zware metalen (door bevuiling van agrarische bronnen) en radioactiviteit.

Bovendien heeft Laboratorium Medisan, in nauwe samenwerking met onze leveranciers, een methode ontwikkeld om verontreiniging door milieucontaminatie in de natuurlijke, biologisch actieve ingrediënten te voorkomen. Dit is om veiligheid te garanderen en om te anticiperen op de verwachte aanscherpingen van de Europese regelgeving.

De kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zijn in belangrijke mate bepalend voor de prijzen van de gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten, die door Laboratorium Medisan worden ontwikkeld en geproduceerd. Laboratorium Medisan is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van vegetarische- en harde gelatine capsules en vloeistoffen.

Productgroep capsules
Voordelen van capsules
ten opzichte van tabletten?

  • Capsules bevatten uitsluitend de actieve ingrediënten die, indien dat noodzakelijk is voor de productie, aangevuld worden met natuurlijke hulpstoffen zoals groenteblend, fruitblend, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, olijfolie.
  • Tabletten bevatten minimaal 30% aan chemische hulpstoffen om de tablet te kunnen produceren.
  • Om tabletten te produceren wordt kortdurend een grote energie in het product gebracht omdat de tablet met grote kracht samengeperst moet worden. Dit kan de kwaliteit van de natuurlijke actieve ingrediënten aantasten.
  • De inhoudsstoffen van capsules worden, zonder extra energie, via de vulschoen van de capsuleermachine in de capsulehuls gebracht; hierdoor worden de actieve ingrediënten niet aangetast.
  • Capsules slikken veel gemakkelijker dan tabletten omdat ze in contact met speeksel al zacht worden.
  • Capsules vallen gegarandeerd uiteen in de maag zodat alle actieve inhoudsstoffen vrijkomen terwijl dat bij tabletten niet altijd gegarandeerd is.

Onze kernwaarden

Samenwerken

Uw succes is ons succes

N

Kwaliteitsbewust

Kwaliteit van begin tot eind

Verantwoordelijk

Professionaliteit, integriteit en transparantie

Continu verbeteren en versterken van “Samenwerken, Kwaliteitsbewust en Verantwoordelijk” in relatie tot “Awareness” vormen de basis van ons succes.