0513 468 910 info@lab-medisan.com

Onze kwaliteit

Het kwaliteitsbeleid is gericht op het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten, die Laboratorium Medisan ontwikkelt en produceert.

Het kwaliteitsbeleid heeft drie factoren:

 • Laboratorium Medisan beschikt over een productiefaciliteit waarin het volledige productieproces plaatsvindt in een gevalideerde cleanroom van 1400 m2. Die voldoet aan de internationaal geldende farmaceutische standaard (GMP);
 • De verantwoordelijke betrokkenen bij productontwikkeling zijn in staat alle veiligheidsaspecten te betrekken in de uiteindelijke formulering, verwerking van de grondstoffen en producten en de uiteindelijke toepassing;
 • Op alle afdelingen binnen het productieproces beschikt Laboratorium Medisan over getraind en gekwalificeerd personeel.

De productieomstandigheden per batch zijn volledig controleer- en registreerbaar.
De strenge kwaliteitscontrole houdt in:

 • De kwaliteitscontrole resulteert in 100% traceerbaarheid;
 • De kwaliteit wordt gewaarborgd door de grondstoffen zoveel mogelijk in te kopen bij de bron;
 • Uitgebreide kwaliteitscontroles vinden plaats gedurende elk productieproces;
 • In elke fase van het proces worden monsters genomen om de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct te garanderen;
 • Van elke productiebatch worden samples bewaard voor eventuele latere controles.

Betrouwbaarheid
Laboratorium Medisan is een betrouwbare partner in gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten die zich de afgelopen 35 jaar heeft bewezen in de markt. Een groot deel van onze partners zijn vanaf het eerste moment bij ons en gezamenlijk blijven we werken aan een succesvolle toekomst. Wij behandelen producten met de grootste zorg, voor de werkzaamheid van de producten die voldoen aan de gestelde specificaties en kwaliteitseisen en voor de veiligheid van gebruikers.

Ondersteuning
Onze zorg voor producten gaat verder dan het produceren en het afleveren. Wij geven wetenschappelijke ondersteuning voor de registratie via nationale en internationale gezondheidsautoriteiten. Laboratorium Medisan is een ervaren speler door haar kennis en kunde op het gebied van verschillende disciplines zoals; farmacie, biologie en biochemie. Dit resulteert in de modernste gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten voor mens en dier.

 

Laboratorium Medisan gaat voor partnerschap met u, het sleutelwoord voor succes.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als Nederlandse onderneming voldoen wij aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving, bovendien is sociale ethiek een onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Laboratorium Medisan en geldt voor alle medewerkers, relaties en leveranciers.

Belangrijke aspecten hierin zijn:

 • Wij erkennen onze verantwoordelijkheid voor het milieu en verwachten dat onze leveranciers niet werken op manieren die nadelig kunnen zijn voor de lokale of mondiale omgeving.
 • Wij accepteren geen uitbuiting van kinderen of discriminatie in welke vorm dan ook.
 • Wij verwachten dat onze leveranciers handelen naar de door Laboratorium Medisan gestelde ethische en sociale normen.
 • Wij bieden onze medewerkers een veilige, gezonde werkomgeving en werksfeer.
 • Wij investeren in de ontwikkeling, vitaliteit en loyaliteit van onze medewerkers.

Downloads:
evaluatieverlag van de arbeidsomstandigheden

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt nader toegelicht onder het kopje MVO

Kwaliteitsborging

Omdat de kwaliteit in het DNA zit, is Laboratorium Medisan voorzien van de noodzakelijke certificaten, die tot standkomen na inspecties, audits en validaties van de nationale overheid en andere internationale kwaliteitsinstanties. Bovendien wordt Laboratorium Medisan geaudit door klanten, certificerende instanties zoals ISO, HALAL, BIO en notified bodies.

 • Laboratorium Medisan opereert sinds 2003 vanuit een “state of the art” productiefaciliteit met 1400 m2 gevalideerde cleanroom overeenkomstig de EU GMP classificatie A&D.
 • Laboratorium Medisan is gecertificeerd voor FSSC-22000, BIO, Veterinair (NVWA) en voldoet aan GMP en MDD/ISO13485.
 • Het is mogelijk om de producten HALAL te certificeren via het bedrijf Halal Audit Company (HAC). Op dit moment hebben wij de beschikking over 150 grondstoffen die voor HALAL producten kunnen worden gebruikt.
 • FSSC-22000: Certificatieschema voor voedselveiligheid systemen, waaronder ISO 22000: 2018, ISO/ TS 22002-1: 2009 en aanvullende FSSC-22000 eisen. Dit schema is vergelijkbaar met de Angelsaksische BRC (British Retail Consortium) richtlijnen.
  De scope van dit certificaat is het ontwikkelen en produceren van voedingssupplementen in de vorm van capsules, vloeistoffen, soft gels, tabletten en poeders in blisterverpakkingen, productcontainers, productdozen, flessen of sachets. Product categorie: K Bio Chemical manufacturing.