0513 468 910 info@lab-medisan.com

Geschiedenis

Laboratorium Medisan is opgericht in 1988 en gestart als ontwikkelaar en producent van fytotherapeutische supplementen. In korte tijd heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een “key player” in de markt van wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten.

Laboratorium Medisan levert een bijdrage aan de gezondheid van mensen door gebruik te maken van natuurlijke en biologische actieve ingrediënten. Vaak zijn dat kruiden of kruidenextracten, al dan niet gecombineerd met bijvoorbeeld vitamines, mineralen, aminozuren, eiwitten, probiotica en enzymen.

 • 1983

  Interesse vanuit natuurartsen en natuurgenezers voor natuurlijke producten in Nederland. Dit was aanleiding voor de oprichting van Laboratorium Medisan.

 • 1988

  Laboratorium Medisan is in 1988 begonnen in het centrum van Heerenveen. Daar zijn we in contact gekomen met een marketing- en distributieorganisatie voor natuurgeneesmiddelen en voedingssupplementen en zijn we ons eerste samenwerking aangegaan. Deze eerste opdrachtgever betrok producten uit het buitenland, maar wilde uit kwaliteitsoverwegingen naar een producent in Nederland overgaan. Tot op de dag van vandaag produceren wij voor deze afnemer. Vanaf het begin heeft Laboratorium Medisan zich ingespannen om een netwerk van leveranciers van grondstoffen te ontwikkelen waarbij kwaliteit de leidraad was en nog steeds is.

 • 2003

  In 2003 is er een nieuwe productiefaciliteit met farmaceutische infrastructuur in gebruik genomen. Deze cleanroom wordt jaarlijks gevalideerd overeenkomstig de internationale farmaceutische GMP standaard. Hierdoor zijn de productieomstandigheden per batch volledig onder controle en registreerbaar en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de garantie van de kwaliteit van de hoogwaardige producten. Voor elke fase in het productieproces is Laboratorium Medisan HACCP gecertificeerd. Wij kunnen natuurlijke en biologische materialen voor gezondheidsdoelen op een hoger plan brengen.

 • 2008

  Sinds oktober 2008 is Laboratorium Medisan overeenkomstig de certificeringseisen van Medical Device Directive en ISO 13485 gekwalificeerd als subcontractor voor medical devices. Het innovatiecentrum zorgt in dit kader voor de productontwikkeling en wetenschappelijke onderbouwing van medical devices, overeenkomstig de daarvoor geldende internationale wetgeving.

 • 2013

  Laboratorium Medisan initieert samenwerking met wetenschappelijke en klinische instituten. In die samenwerking worden klinische studies opgezet met als doel om gezondheidseffecten van bepaalde natuurlijke grondstoffen wetenschappelijk te onderbouwen.

 • 2014

  Laboratorium Medisan heeft de volgende stap gezet om van het HACCP systeem over te gaan naar het FSSC-22000 (voedselveiligheid systeem certificering) kwaliteitssysteem. Dit kwaliteitssysteem is tot stand gekomen door een intensieve interactie tussen maatschappij, retail organisaties en consument waarbij de eisen steeds werden aangescherpt. Deze FSSC-22000 is de Europese pendant van de Britisch Retail Consortium (BRC).

 • 2015

  In 2015 is Laboratorium Medisan BIO (SKAL) en HALAL (HAC) gecertificeerd.

 • 2016

  Professionaliseringslag gemaakt in de structuur van de organisatie en productie inrichting. Hierdoor verlopen bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter.

 • 2017

  Laboratorium Medisan heeft het productenpakket verbreed met natuurlijke producten bestemd voor dieren.

Vanzelfsprekend blijven wij ons ontwikkelen met betrekking tot optimaliseren van bedrijfsprocessen en gekoppelde automatiseringssystemen zodat we samen met de afnemers profiteren van steeds effectievere en efficiëntere productieprocessen.

Onze organisatie

Laboratorium Medisan is een snelgroeiende wereldwijd georiënteerde organisatie.

De onderneming beschikt over:

 • Een innovatiecentrum met academische disciplines voor wetenschappelijke ondersteuning;
 • Gecertificeerde kwaliteitssystemen en een gevalideerde farmaceutische infrastructuur voor productie;
 • Productiefaciliteit met 1400 m² GMP gevalideerde cleanroom;
 • Een wereldwijd netwerk van gerenommeerde grondstofleveranciers, waarmee een langdurige en intensieve relatie wordt onderhouden.

Wij zijn een innovatief bedrijf dat bijdraagt aan het perspectief voor de gezondheid van de mens en dier. Natuurlijke gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten die voor de gezondheid van mensen dienen, alles gefabriceerd en verpakt in een volledig farmaceutisch geclassificeerde GMP omgeving. Van de bron tot consument, wij leveren wereldwijd aan opdrachtgevers en werken met de meest uiteenlopende universiteiten om kwaliteit te borgen en innovaties te initiëren.

Laboratorium Medisan vervult een centrale positie in de keten. Een complete productie van de bron van natuurlijke en biologische ingrediënten tot aan de leverancier van de consument. Er vinden permanent nieuwe ontwikkelingen van ingrediënten plaats, die vervolgens zijn toegepast in de nieuwe productconcepten. Het netwerk garandeert bovendien continuïteit en kwaliteit en biedt Laboratorium Medisan de mogelijkheid producten aan te bieden tegen marktconforme prijzen.

De grondstofleveranciers van Laboratorium Medisan
Om aan de kwalitatief hoge standaarden van Laboratorium Medisan te voldoen, worden leveranciers wereldwijd zeer zorgvuldig geselecteerd. De ingrediënten zijn op een scala aan kwaliteitsaspecten gecontroleerd waaronder gespecificeerde gehaltes van actieve inhoudsstoffen, microbiologische kwaliteit, residuen van bestrijdingsmiddelen en andere chemische vervuilingen waaronder zware metalen (door bevuiling van agrarische bronnen) en radioactiviteit.

Bovendien heeft Laboratorium Medisan, in nauwe samenwerking met onze leveranciers, een methode ontwikkeld om verontreiniging door milieucontaminatie in de natuurlijke, biologisch actieve ingrediënten te voorkomen. Dit is om veiligheid te garanderen en om te anticiperen op de verwachte aanscherpingen van de Europese regelgeving.

De kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zijn in belangrijke mate bepalend voor de prijzen van de gezondheidsproducten, medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten, die door Laboratorium Medisan worden ontwikkeld en geproduceerd. Laboratorium Medisan is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van vegetarische- en harde gelatine capsules en vloeistoffen.

Productgroep capsules
Voordelen van capsules ten opzichte van tabletten?

 • Capsules bevatten uitsluitend de actieve ingrediënten die, indien dat noodzakelijk is voor de productie, aangevuld worden met natuurlijke hulpstoffen zoals groenteblend, fruitblend, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, olijfolie.
 • Tabletten bevatten minimaal 30% aan chemische hulpstoffen om de tablet te kunnen produceren.
 • Om tabletten te produceren wordt kortdurend een grote energie in het product gebracht omdat de tablet met grote kracht samengeperst moet worden. Dit kan de kwaliteit van de natuurlijke actieve ingrediënten aantasten.
 • De inhoudsstoffen van capsules worden, zonder extra energie, via de vulschoen van de capsuleermachine in de capsulehuls gebracht; hierdoor worden de actieve ingrediënten niet aangetast.
 • Capsules slikken veel gemakkelijker dan tabletten omdat ze in contact met speeksel al zacht worden.
 • Capsules vallen gegarandeerd uiteen in de maag zodat alle actieve inhoudsstoffen vrijkomen terwijl dat bij tabletten niet altijd gegarandeerd is.

Onze kernwaarden

Samenwerken

Uw succes is ons succes

N

Kwaliteitsbewust

Kwaliteit van begin tot eind

Verantwoordelijk

Professionaliteit, integriteit en transparantie

Continu verbeteren en versterken van “Samenwerken, Kwaliteitsbewust en Verantwoordelijk” in relatie tot “Awareness” vormen de basis van ons succes.